balansboll kurs för din hund
balansbollar finns i många varianter

Balansbollskurs

Alla hundar behöver en god kroppskontroll, balans, koordination och stabilitet. Både för att minska risken för skador men genom att ha detta på plats så ökar vi även prestationsnivån, både inom de flesta hundsporten som i vardagen.

Balansbollsträning är en utmärkt aktivering. Förutom de fördelar det ger en hund ur friskvårdssynpunkt så är det fantastiskt kul att träna och det är för de mer osäkra individerna även starkt självförtroendehöjande.

Vi kommer under två kvällar titta in på grunderna i balansbollsträning. Säkerhet och teknik. Vilka sorters balansredskap som finns och vilka övningar som görs på dem samt att vi kommer att arbeta med individuella övningar som passar just dig och din hund.

Kväll 1 fokuserar vi på grunderna och varför det är så viktigt att hunden kan stabilisera sin kropp. Vi kommer att titta på vilka balansbollar som finns och alternativ runt omkring oss som vi kan använda oss av i vår träning.
Vi kommer att varva teori med praktisk träning

Kväll 2 kommer vi att gå in på mer specifika övningar som just du och din hund behöver beroende på styrkor, svagheter och vad ni gör i livet.
Det kommer att bli mycket praktiska övningar efter era förutsättningar.

Denna kurs riktar sig till er som vill lägga en bra grund för er hund eller ta er träning till nästa nivå.

INGA PLANERADE DATUM JUST NU
Datum:
Antal: Endast xst platser, så först till kvarn gäller

Pris: kr
Plats: Petras Hundfys, Saltängsvägen 33 Västerås

Inga förkunskaper krävs och balansbollar finns på plats.
Ev. beställningar av egna balansbollar kan göras på plats under kursens genomförande.

Frågor via e-mail till petra@hundfysen.se
Anmälan är bindande